Clafoutis, dat is Frans. En dat laat het direct heel duur en moeilijk lijken. Laat dat nu helemaal niet het geval zijn.
De clafoutis is een dessert/gebak dat met kersen wordt gemaakt. Natuurlijk kan dit ook met andere fruitsoorten zoals pruimen, alleen heet het dan officieel een flaugnarde. Dit klinkt zomaar nog duurder en moeilijker. Maar laat je hierdoor niet van de wijs brengen, het is namelijk supermakkelijk.
Wat heb je nodig?
(6 porties)
- 500 gram pruimen, gehalveerd en ontpit
- 75 gram suiker
- 3 eieren
- 125 gram bloem
- mespuntje zout
- 250 ml melk
- poedersuiker om de clafoutis te bestrooien
- een quichevorm of ovenschaal van ca 24cm
Hoe maak je het?
Verwarm de over voor op 175 graden Celsius en vet de vorm of ovenschaal in.
Klop de eieeren samen met de suiker schuimig. Klop hierna de bloem door het mengsel. Doe dan de melk erbij en klop dit tot je een glad beslag krijgt. Het lijkt een beetje op pannenkoekenbeslag.
Verdeel de pruimen over de bakvorm of de ovenschaal en giet hier het beslag over. Zet dit in het midden van de oven en bak in ongeveer 45 gaar en goudbruin. Steek een sateprikker of mes in de clafoutis om te kijken of hij gaar is. Deze komt er dan schoon weer uit. Zo niet, bak de clafoutis dan nog iets langer.
Laat de clafoutis buiten de oven iets afkoelen en strooi er vlak voor het aansnijden de poedersuiker over.
Eet smakelijk!
Je kunt de clafoutis met allerlei soorten fruit, liefst geen zuur fruit, maken. Experimenteren is leuk!
De clafoutis is een dessert/gebak dat met kersen wordt gemaakt. Natuurlijk kan dit ook met andere fruitsoorten zoals pruimen, alleen heet het dan officieel een flaugnarde. Dit klinkt zomaar nog duurder en moeilijker. Maar laat je hierdoor niet van de wijs brengen, het is namelijk supermakkelijk.
Wat heb je nodig?
(6 porties)
- 500 gram pruimen, gehalveerd en ontpit
- 75 gram suiker
- 3 eieren
- 125 gram bloem
- mespuntje zout
- 250 ml melk
- poedersuiker om de clafoutis te bestrooien
- een quichevorm of ovenschaal van ca 24cm
Hoe maak je het?
Verwarm de over voor op 175 graden Celsius en vet de vorm of ovenschaal in.
Klop de eieeren samen met de suiker schuimig. Klop hierna de bloem door het mengsel. Doe dan de melk erbij en klop dit tot je een glad beslag krijgt. Het lijkt een beetje op pannenkoekenbeslag.
Verdeel de pruimen over de bakvorm of de ovenschaal en giet hier het beslag over. Zet dit in het midden van de oven en bak in ongeveer 45 gaar en goudbruin. Steek een sateprikker of mes in de clafoutis om te kijken of hij gaar is. Deze komt er dan schoon weer uit. Zo niet, bak de clafoutis dan nog iets langer.
Laat de clafoutis buiten de oven iets afkoelen en strooi er vlak voor het aansnijden de poedersuiker over.
Eet smakelijk!
Je kunt de clafoutis met allerlei soorten fruit, liefst geen zuur fruit, maken. Experimenteren is leuk!
Reacties
Een reactie posten