Er wordt altijd geroepen dat zelf maken makkelijker én goedkoper is. Maar dan toch zeker niet met iets 'exotisch' als hummus? Zeker wel. En dit is weer zo'n recept waar bij ik roep: makkelijker wordt het niet!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten van 400gr
- 2 teentjes knoflook, gepeld en fijn gesneden
- 2 tot 3 eetlepels tahini*
- 1 theelepel komijnpoeder
- sap van 1 citroen
- 2 tot 3 eetlepels olijfolie
- zwarte peper
- 1 mespuntje cayennepeper (optioneel)
Hoe maak je het?
Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op.
Doe de kikkererwten in de blender of keukenmachine, samen met twee eetlepels van het vocht en pureer dit tot een smeuige puree.
Voeg de knoflook, tahini en het citroensap toe en maal weer tot het geheel een gladde massa is. Giet nu geleidelijk de olijfolie erbij.
Voeg de komijn en peper, of eventueel de cayennepeper, toe en maal kort.
Proef het. Voeg eventueel zout en/of peper toe als je het geheel iets te flauw vindt.
Als het geheel niet smeuig genoeg is, kun je er altijd nog een beetje olie of vocht van de kikkererwten aan toevoegen.
Hummus is lekker bij brood en rauwe reepjes groenten. Koel bewaren voor gebruik. De dag erna, is hij nog lekkerder.
شهية طيبة
* Tahini is een sesampasta die je zelf kunt maken, maar ook kunt kopen bij de Turks winkel. Je kunt de tahini ook vervangen door pindakaas. Begin met iets minder en proef gaandeweg of er meer in moet.
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten van 400gr
- 2 teentjes knoflook, gepeld en fijn gesneden
- 2 tot 3 eetlepels tahini*
- 1 theelepel komijnpoeder
- sap van 1 citroen
- 2 tot 3 eetlepels olijfolie
- zwarte peper
- 1 mespuntje cayennepeper (optioneel)
Hoe maak je het?
Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op.
Doe de kikkererwten in de blender of keukenmachine, samen met twee eetlepels van het vocht en pureer dit tot een smeuige puree.
Voeg de knoflook, tahini en het citroensap toe en maal weer tot het geheel een gladde massa is. Giet nu geleidelijk de olijfolie erbij.
Voeg de komijn en peper, of eventueel de cayennepeper, toe en maal kort.
Proef het. Voeg eventueel zout en/of peper toe als je het geheel iets te flauw vindt.
Als het geheel niet smeuig genoeg is, kun je er altijd nog een beetje olie of vocht van de kikkererwten aan toevoegen.
Hummus is lekker bij brood en rauwe reepjes groenten. Koel bewaren voor gebruik. De dag erna, is hij nog lekkerder.
شهية طيبة
* Tahini is een sesampasta die je zelf kunt maken, maar ook kunt kopen bij de Turks winkel. Je kunt de tahini ook vervangen door pindakaas. Begin met iets minder en proef gaandeweg of er meer in moet.
Reacties
Een reactie posten