Snacks kun je je vaak niet veroorloven als je van een klein budget moet rondkomen, maar af en toe moet je toch een keertje wat lekkers kunnen eten. Ik, en velen met mij, ben gek op champignons. Die je kun je natuurlijk vullen en in de oven bakken, maar je kunt ze ook met een lekker korstje frituren.
Wat heb je nodig?
- 1 bakje middelgrote champignons
- 4 eetlepels bloem
- paneermeel
- 2 eieren
- paprikapoeder
- peper en zout
- frituurpan of wok met olie
Hoe maak je het?
Klop de eieren los. Meng het bloem met de gewenste hoeveelheid paprikapoeder, peper en zout. Strooi paneermeel over het bord. Je hebt voldoende nodig om alle champignons te bedekken. Je kunt er natuurlijk later altijd nog paneermeel bij doen.
Wentel de champignons eerst door het ei en daarna door de bloem. Klopt het overtollige bloem van de champignons.
Draai de champignons daarna weer door het ei en daarna door het paneermeel. Zorg dat de champignon volledig bedekt is, maar klop het overtollige er van af. Herhaal dit tot je alle champignons gedaan hebt en leg ze klaar op een bord.
Frituur de champignons in kleine porties ongeveer 6 minuutjes en draai ze halverwege om zodat ze aan alle kanten gelijkmatig bakken.
Laat de champignons uitlekken op een stukje keukenpapier en serveer ze met een saus naar keuze.
Eet smakelijk!
Wat heb je nodig?
- 1 bakje middelgrote champignons
- 4 eetlepels bloem
- paneermeel
- 2 eieren
- paprikapoeder
- peper en zout
- frituurpan of wok met olie
Hoe maak je het?
Klop de eieren los. Meng het bloem met de gewenste hoeveelheid paprikapoeder, peper en zout. Strooi paneermeel over het bord. Je hebt voldoende nodig om alle champignons te bedekken. Je kunt er natuurlijk later altijd nog paneermeel bij doen.
Wentel de champignons eerst door het ei en daarna door de bloem. Klopt het overtollige bloem van de champignons.
Draai de champignons daarna weer door het ei en daarna door het paneermeel. Zorg dat de champignon volledig bedekt is, maar klop het overtollige er van af. Herhaal dit tot je alle champignons gedaan hebt en leg ze klaar op een bord.
Frituur de champignons in kleine porties ongeveer 6 minuutjes en draai ze halverwege om zodat ze aan alle kanten gelijkmatig bakken.
Laat de champignons uitlekken op een stukje keukenpapier en serveer ze met een saus naar keuze.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten