Soms moet je het even doen met wat je in de voorraadkaast hebt staan. Gelukkig zijn daar ook heerlijke dingen mee te maken. Zoals deze makkelijke en snelle maissoep. Ik heb eigenlijk altijd mais in huis en kan dit dus altijd maken. Vooral omdat ik ook altijd bouillonblokjes in huis heb.
Wat heb je nodig?
(2 porties)
- blikje mais (300 gram)
- halve liter bouillon, zelfgemaakt of van één bouillonblokje
- peper en zout
- koriander, vers of gedroogd
Hoe maak je het?
Verwarm de bouillon.
Doe driekwart van de inhoud van het blikje mais bij de bouillon en blender dit tot een gladde massa.
Zeef de soep om de velletjes van de mais te verwijderen.
Verwarm de soep met de overgebleven maiskorrels.
Serveer met de koriander.
Eet smakelijk!
Tip: Roer er stukjes tomaat doorheen voor extra bite en extra groenten
Tip: Eet het samen met een sandwich met een mengsel van fijngeprakte avocado en fijngeprakte kikkererwten en koriander
Wat heb je nodig?
(2 porties)
- blikje mais (300 gram)
- halve liter bouillon, zelfgemaakt of van één bouillonblokje
- peper en zout
- koriander, vers of gedroogd
Hoe maak je het?
Verwarm de bouillon.
Doe driekwart van de inhoud van het blikje mais bij de bouillon en blender dit tot een gladde massa.
Zeef de soep om de velletjes van de mais te verwijderen.
Verwarm de soep met de overgebleven maiskorrels.
Serveer met de koriander.
Eet smakelijk!
Tip: Roer er stukjes tomaat doorheen voor extra bite en extra groenten
Tip: Eet het samen met een sandwich met een mengsel van fijngeprakte avocado en fijngeprakte kikkererwten en koriander
Reacties
Een reactie posten