Champignons. Ik eet ze graag. Zeker met pasta. En als dan de verse pasta in de aanbieding is, wil ik mezelf nog wel eens verwennen met een hele simpele pasta met champignons. Daar kan ik echt verschrikkelijk van genieten. Maar dat wil niet zeggen dat ik dit nooit met gedroogde pasta eet. Dat smaakt namelijk ook heerlijk!
Het is een heel simpel recept waarmee je naar hartelust zelf kunt experimenteren.
Wat heb je nodig?
(2 porties)
- champignons natuurlijk, zoveel als je zelf lekker vindt, in stukjes of plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 150 gram pasta
- 1 teentje knoflook
- scheutje kookroom
- 1 eetlepel olie
- peterselie, vers of gedroogd
- zout en peper, naar smaak
Hoe maak je het?
Fruit de ui tot deze glazig ziet en bak dan nog even de knoflook mee. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. (let op: als je verse pasta gebruikt, kook deze dan pas als je de room bij de champignons doet. Dit in verband met de korte kooktijd van verse pasta)
Voeg de champignons toe en bak mee voor ongeveer 5 minuutjes. Kruid met zout en peper.
Schenk de room erbij en roer dit goed door. Laat dit warm worden.
Gooi er nu een klein beetje peterselie bij. Roer er nu de afgegoten pasta door en meng dit goed zodat er overal saus zit.
Serveer eventueel met geraspte kaas en een salade.
Eet smakelijk!
Tip: Je kunt natuurlijk ook gemengde paddenstoelen gebruiken, als je die hebt.
Tip: Het is heerlijk om er wat verse spinazie door heen te roeren. Doe dit op het moment dat je de room er al bij hebt en laat het even slinken.
Tip: Als je blauwe kaas hebt, is dit ook heel lekker om er doorheen te doen. Laat dit bij de champignons smelten voor je er de room door heen doet. Let dan wel op, want je hebt minder room nodig omdat de kaas ook al voor een sausachtige substantie zorgt
Tip: Strooi er op je bord wat gehakte walnoten over. Of gebruik geroosterde pijnboompitjes.
Met andere woorden: doe wat je lekker lijkt en probeer van alles uit.
Het is een heel simpel recept waarmee je naar hartelust zelf kunt experimenteren.
Wat heb je nodig?
(2 porties)
- champignons natuurlijk, zoveel als je zelf lekker vindt, in stukjes of plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 150 gram pasta
- 1 teentje knoflook
- scheutje kookroom
- 1 eetlepel olie
- peterselie, vers of gedroogd
- zout en peper, naar smaak
Hoe maak je het?
Fruit de ui tot deze glazig ziet en bak dan nog even de knoflook mee. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. (let op: als je verse pasta gebruikt, kook deze dan pas als je de room bij de champignons doet. Dit in verband met de korte kooktijd van verse pasta)
Voeg de champignons toe en bak mee voor ongeveer 5 minuutjes. Kruid met zout en peper.
Schenk de room erbij en roer dit goed door. Laat dit warm worden.
Gooi er nu een klein beetje peterselie bij. Roer er nu de afgegoten pasta door en meng dit goed zodat er overal saus zit.
Serveer eventueel met geraspte kaas en een salade.
Eet smakelijk!
Tip: Je kunt natuurlijk ook gemengde paddenstoelen gebruiken, als je die hebt.
Tip: Het is heerlijk om er wat verse spinazie door heen te roeren. Doe dit op het moment dat je de room er al bij hebt en laat het even slinken.
Tip: Als je blauwe kaas hebt, is dit ook heel lekker om er doorheen te doen. Laat dit bij de champignons smelten voor je er de room door heen doet. Let dan wel op, want je hebt minder room nodig omdat de kaas ook al voor een sausachtige substantie zorgt
Tip: Strooi er op je bord wat gehakte walnoten over. Of gebruik geroosterde pijnboompitjes.
Met andere woorden: doe wat je lekker lijkt en probeer van alles uit.
Reacties
Een reactie posten