Witlof,
zeker niet de duurste groente, kan mensen nogal schrik aanjagen, want hoe
bereid je dat eigenlijk? Dat kan op verschillende manieren, waarbij ham en kaas
vaak om de hoek komen kijken. Zo ook in dit recept.
Wat
heb je nodig?
(1
portie)
-
2 stronken witlof
-
150 gram ham
-
geraspte oude kaas
-
zout
-
gemalen piri piri
-
currypoeder
-
gemalen cayennepeper
-
kurkuma
-
1 kopje (noten)rijst
Hoe
maak je het?
Snijd
de ham in blokjes en braad die even aan in de wok (braadpan kan natuurlijk
ook).
Was
de stronken witlof, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder het hart
(want dat is hard en bitter). Snijd de rest in reepjes en voeg ze toe aan de
ham in de wok.
Voeg
naar smaak zout, piri piri, currypoeder, cayennepeper en kurkuma toe. Als je
van minder pikant houdt, gebruik je natuurlijk minder kruiden. Belangrijk:
altijd even proeven. Laat het geheel een paar minuutjes bakken. Fijn gesneden
witlof is zo gaar.
Voeg
als laatste een paar handjes geraspte kaas toe. Het gerecht is klaar als de
kaas gesmolten is. Serveer de pikante witlof met notenrijst, maar ‘gewone’
rijst mag uiteraard ook.
Eet
smakelijk!
Reacties
Een reactie posten