Je kent het wel: je hebt weer eens te veel rijst gekookt. Nooit weggooien, want dat is zonde. Maak er eens rijstepap van voor het ontbijt. Erg makkelijk te maken en heel lekker!
Wat heb je nodig?
(1 portie)
- witte rijst van de vorige dag (let op: de rijst moet zonder zout zijn gekookt)
- melk
- boter (optioneel)
- suiker (optioneel)
Hoe maak je het?
Zet een pannetje met de rijst die je over hebt van een dag eerder op het vuur en voeg er al roerend melk aan toe. Roer er zoveel melk door dat er een stevige pap ontstaat. Als het kookt is je rijstepap klaar. Laat het niet te lang doorkoken, want dan koekt de melk aan.
Als kind at ik dit vrij vaak en dan met een botersausje. Dat maak je door een klontje margarine op gematigd vuur te laten smelten. Pas op: haal zodra de boter is gesmolten de pan van het vuur, want anders wordt de boter bruin en dat is niet lekker. Schenk de saus over de rijst en voeg naar smaak ook nog een beetje suiker toe. Of niet natuurlijk.
Eet smakelijk!
Wat heb je nodig?
(1 portie)
- witte rijst van de vorige dag (let op: de rijst moet zonder zout zijn gekookt)
- melk
- boter (optioneel)
- suiker (optioneel)
Hoe maak je het?
Zet een pannetje met de rijst die je over hebt van een dag eerder op het vuur en voeg er al roerend melk aan toe. Roer er zoveel melk door dat er een stevige pap ontstaat. Als het kookt is je rijstepap klaar. Laat het niet te lang doorkoken, want dan koekt de melk aan.
Als kind at ik dit vrij vaak en dan met een botersausje. Dat maak je door een klontje margarine op gematigd vuur te laten smelten. Pas op: haal zodra de boter is gesmolten de pan van het vuur, want anders wordt de boter bruin en dat is niet lekker. Schenk de saus over de rijst en voeg naar smaak ook nog een beetje suiker toe. Of niet natuurlijk.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten