Als echte liefhebber van soep en alle soorten paddenstoelen moet ik deze natuurlijk ook even delen... Lekker, goedkoop en ook nog eens in 10 minuten klaar!
Omdat de soep gebonden is, vult hij ook goed en kan je hem met een broodje makkelijk als hoofdmaaltijd eten.
Wat heb je nodig:
Een doosje champignons, of eigenlijk kan elk soort paddenstoel, maar champignons zijn het goedkoopst
50 gram boter
50 gram bloem
1,5 liter bouillon van blokjes (je kan alle soorten gebruiken, ik vind de bospaddenstoelenblokjes het lekkerst)
Hoe maak je het:
Snijd de champignons in plakjes en zet vast klaar.
Kook 1,5 liter water met 3 bouillonblokjes
Smelt nu de boter in een klein pannetje en voeg de bloem toe, klop dit goed door met een garde en pas op dat het niet aanbrandt!
Het wordt in eerste instantie een dikke prut. Voeg nu met een soeplepel beetje bij beetje wat bouillon toe en blijf goed kloppen met de garde. Na een paar lepels wordt het steeds makkelijker om te kloppen, probeer het klontvrij te maken.
Als het goed vloeibaar is, giet je de inhoud van het pannetje over in de grote pan bij de bouillon, roer dit nog even goed door.
Bak de plakjes champignon met een beetje knoflook en voeg ze toe aan de soep.
Lekker met een kruidenstokbroodje...
Eet smakelijk!
Omdat de soep gebonden is, vult hij ook goed en kan je hem met een broodje makkelijk als hoofdmaaltijd eten.
Wat heb je nodig:
Een doosje champignons, of eigenlijk kan elk soort paddenstoel, maar champignons zijn het goedkoopst
50 gram boter
50 gram bloem
1,5 liter bouillon van blokjes (je kan alle soorten gebruiken, ik vind de bospaddenstoelenblokjes het lekkerst)
Hoe maak je het:
Snijd de champignons in plakjes en zet vast klaar.
Kook 1,5 liter water met 3 bouillonblokjes
Smelt nu de boter in een klein pannetje en voeg de bloem toe, klop dit goed door met een garde en pas op dat het niet aanbrandt!
Het wordt in eerste instantie een dikke prut. Voeg nu met een soeplepel beetje bij beetje wat bouillon toe en blijf goed kloppen met de garde. Na een paar lepels wordt het steeds makkelijker om te kloppen, probeer het klontvrij te maken.
Als het goed vloeibaar is, giet je de inhoud van het pannetje over in de grote pan bij de bouillon, roer dit nog even goed door.
Bak de plakjes champignon met een beetje knoflook en voeg ze toe aan de soep.
Lekker met een kruidenstokbroodje...
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten