Prei is zo'n veelzijdige groente, waarmee je van alles kunt maken. Soep, hartige taart, door de pasta, en in de stamppot. Prei is lekker pittig van smaak en supergoedkoop. Tenminste wel als het in het seizoen is (september tot en met april). Dit is een van mijn favoriete recepten met prei. Omdat het makkelijk en lekker is, maar ook omdat de smaak niet achteruit gaat, als je de kliekjes ervan eet.
Wat heb je nodig?
- 2 stuks prei (3 als het dunne prei is), in halve ringetjes
- ca 300 gram gehakt
- 500 gram aardappels, geschild en in stukken
- 1 eetlepel kerrie, ik gebruik garam masala
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- zout en peper
Hoe maak je het?
Kook de aardappels in ca 20 minuten gaar.
Bak het gehakt rul in een pan zonder boter of olie. Schep de kerrie door het gehakt en bak even mee. Kruid met zout en peper.
Bak nu de prei mee tot het zacht is geworden.
Giet de aardappels af en stamp deze fijn. Roer er nu het gehakt/preimengsel door.
Proef het en kruidt naar smaak met extra zout en peper indien nodig.
Eet smakelijk!
Tip: laat voor de vegetarische versie het gehakt achterwege of vervang door plakjes champignons die je dan in wat boter bakt. Volg dan verder het recept.
Tip: roer een klontje boter of een klein beetje warme melk of een beetje olijfolie door de aardappels voor een smeuiiger effect
Tip: Vervang het gehakt door ca 125 gram spekreepjes. Bak deze dan in een apart pan knapperig en voeg pas als laatste toe.
Tip: Bestrooi met geraspte kaas. Dat vind ik zelf superlekker!
Hoe maak je het?
Kook de aardappels in ca 20 minuten gaar.
Bak het gehakt rul in een pan zonder boter of olie. Schep de kerrie door het gehakt en bak even mee. Kruid met zout en peper.
Bak nu de prei mee tot het zacht is geworden.
Giet de aardappels af en stamp deze fijn. Roer er nu het gehakt/preimengsel door.
Proef het en kruidt naar smaak met extra zout en peper indien nodig.
Eet smakelijk!
Tip: laat voor de vegetarische versie het gehakt achterwege of vervang door plakjes champignons die je dan in wat boter bakt. Volg dan verder het recept.
Tip: roer een klontje boter of een klein beetje warme melk of een beetje olijfolie door de aardappels voor een smeuiiger effect
Tip: Vervang het gehakt door ca 125 gram spekreepjes. Bak deze dan in een apart pan knapperig en voeg pas als laatste toe.
Tip: Bestrooi met geraspte kaas. Dat vind ik zelf superlekker!
Reacties
Een reactie posten