vrijdag 3 januari 2014

Pasta Alfredo

Pasta Alfredo is in Nederland niet heel erg bekend. Het staat dan ook bijna nergens op het menu. Waarom? Geen idee. Het zou te maken kunnen hebben met het vetgehalte in de saus. Het is namelijk niet heel erg 'mager', maar wel verdomde lekker!


Wat heb je nodig?
(4 porties)

- 250 gram gedroogde pasta, fettuccini, spaghetti of tagliatelle
- 50 gram ongezouten roomboter
- 75 tot 100 gram geraspte Parmezaanse kaas, of andere lekkere kaas
- zwarte peper

Hoe maak je het?

Breng water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Smelt de boter in een koekenpan op laag vuur. Zet het gas uit als de boter gesmolten is. 

Als de pasta al dente is, verwijder deze dan met een pastalepel op een tang uit het water en doe dit bij de boter in de koekenpan. Giet de pasta niet af, het aanhangende water is nodig voor de saus. 

Zet het vuur onder de koekenpan weer aan en dit keer op medium. Roer de pasta door de boter zodat alle pasta met boter bedekt is. 

Voeg nu de helft van de kaas toe en meng het geheel. Als het nodig is, kun je nog wat kookwater toevoegen. Gooi de rest van de kaas erbij en herhaal de vorige stap. 

Serveer direct met vers gemalen zwarte peper. 

Bon appetit!

Op de foto heb ik er sliertjes courgette doorheen gedaan en het geheel geserveerd met gebakken zalm en extra kaas, want ik ben nu eenmaal gek op kaas. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten