Pasta met Spinazie-Avocado Alfredosaus

Ik ben gek op spinazie en avocado en als ik aan die combinatie denk, denk ik eigenlijk gelijk aan een salade. Rauwe spinazie is overigens heerlijk als de basis voor een maaltijdsalade. Probeer maar eens!



Nooit zou ik echter zelf op het idee zijn gekomen om er een saus van te maken voor pasta. Maar het kan! En het is zo verschrikkelijk lekker. Je mag me er wakker voor maken. Echt waar! En deze kaasaddict, die op bijna alle pastagerechten die er op het bord verschijnen, kaas strooit, mist deze bij dit gerecht helemaal niet.

En als je nu nog niet overtuigd was, dan helpt het vast als ik zeg dat het supermakkelijk te maken is. Simpeler wordt het niet. Tenzij je voor een broodje pindakaas gaat.

Wat heb je nodig?
(8 porties)

- 500 gram spaghetti of tagliatelle
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst of fijngesneden
- 800 gram spinazie
- 25 gram verse peterselie
- 2 eetlepels citroensap
- 75 ml kookwater
- 25 gram Parmezaanse kaas
- Zout en peper

Hoe maak je het?

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje kookwater voor je de pasta afgiet. 

Verwarm, terwijl de pasta kookt, een eetlepel olijfolie in een hapjespan of wok. Voeg de knoflook toe en bak even aan. Voeg dan de spinazie toe en bak deze tot het geslonken is. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 minuten.

Doe de gebakken spinazie, de avocado in stukjes, de peterselie, het citroensap in de blender met wat peper en zout. Blend dit tot het een pasta is geworden. Voeg het kookwater toe en blend nogmaals tot je een saus hebt. Vind je hem te dik, voeg dan nog wat water toe.  

Voeg als laatste de kaas toe en blend nogmaals.

Als het goed is, moet je nu nog de pasta afgieten of heb je dat net gedaan. Meng de saus met de pasta en serveer direct. Als je het lekker vindt, net zoals ik, kun je er op je bord nog extra kaas over strooien. 

Eet smakelijk!

(Een foto heb ik de vorige keer niet gemaakt, omdat ik niet kon wachten met eten. Die houden jullie tegoed)

Eet je liever een gewone pasta Alfredo, klik dan hier voor het recept. 

Bron: Teaspoon of Spice

Reacties

  1. Amai, super lekker! Thanks for the share :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor het berichtje! Blij dat je het net zo lekker vond als ik... En nieuwe recepten staan nu op www.budgetchef.nl ;)

      Verwijderen

Een reactie posten