donderdag 2 januari 2014

Pasta met spinaziekaassaus

Dit is weer een van die recepten die je iedereen voor kunt schotelen. Er zijn maar weinig mensen die dit niet lusten. Het is ook nog eens goedkoop en meestal vanuit de voorraadkast/diepvries te maken. 



Wat heb je nodig?
(4 porties)

- een pak diepvriesspinazie van 450 gram
- 150 gram geraspte kaas (een pittige variant is het lekkerst)
- 250 ml (slag)room
- 2 eierdooiers
- pasta naar keuze (lekker met 
- zout en peper
- knoflook (optioneel)

Hoe maak je het?

Ontdooi de spinazie op laag vuur in een pannetje. Zet intussen vast het water op voor de pasta. 

Giet de room in een steelpannetje en warm dit langzaam op. Let op het mag dus NIET koken. 

Doe de eierdooiers vlak voordat de room gaat koken erbij en roer dit goed door. Zet het vuur laag. 

Gooi nu de kaas bij het roommengsel en laat dit in de saus smelten. Pers er nu het teentje knoflook boven uit als je er knoflook in wilt. 

Kook intussen de pasta. 

Doe de warme spinazie bij de kaassaus en roer goed door. Proef de saus en gooi er naar smaak zout en peper bij. 

Serveer de pasta met een flinke schep saus en eventueel, voor de echte kaaskoppen, nog wat extra geraspte kaas. 

Eet smakelijk!

Voor een extra bite zou je geroosterde pijnboompitjes kunnen toevoegen. Doe dit op het allerlaatste moment. 

En voor de vleeseters zijn  uitgebakken spekjes lekker in de saus. Let dan wel op met het toevoegen van zout. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten