maandag 14 april 2014

Chili con Carne à la Carlien

Chili con carne, ook weer zo'n gerecht dat iedereen op zijn eigen manier maakt. Je kan het ook nog eens op verschillende manieren serveren. Het is lekker met rijst, heerlijk in tortillawraps, zelfs op geroosterd brood is het lekker..



Wat heb je nodig:

1 zakje Knorr mix voor Chili con Carne
2 blikjes kidneybonen of chilibonen
1 klein blikje mais
1 blikje tomatenstukjes
1 ui
500 gram gehakt

Hoe maak je het:

Snipper de ui en bak deze aan in wat boter. Voeg nu de gehakt toe en bak deze rul

Meng het kruidenzakje met 350 ml water en voeg toe aan het gehakt, laat even aan de kook komen.

Voeg nu de uitgelekte kidneybonen en mais toe en ook meteen het blikje tomatenstukjes.
Roer goed door en breng zachtjes aan de kook. Laat nog even 10 minuten pruttelen en klaar!
Uiteraard kan je zelf naar smaak nog wat chilipoeder en evt andere kruiden toevoegen.

Het wijkt misschien af van het originele Chili recept maar het is erg lekker en op deze manier heb je ook een flinke pan vol!

Als je de Chili in een wrap wil eten, doe het dan nog even met geraspte kaas in de oven. Heerlijk!


Eet smakelijk!

Tip: er kunnen natuurlijk ook andere groenten worden toegevoegd: paprika en champignons passen ook goed bij dit gerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten