maandag 21 april 2014

Gele rijst met chorizo


Dit gerecht heb ik gebaseerd op paëlla, maar omdat het geen schaaldieren bevat, mag het die naam niet dragen. Zelf noem ik het neppaëlla, maar dat is natuurlijk geen aansprekende benaming, dus vandaar gele rijst met chorizo. Het is net zo lekker als paëlla, maar een stuk eenvoudiger te bereiden en ook nog eens veel goedkoper.Wat heb je nodig?
(2 porties)

- 1 chorizo van 250 gram (zelf neem ik die van Stegeman, maar een goedkopere kan ook)
- 1 kipfilet
- 450 gram diepvrieserwten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 kopjes witte rijst
- kurkuma
- currypoeder
- gemalen cayennepeper

Hoe maak je het?

Zet een pannetje met water op het vuur, strooi daar ruim kurkuma in en roer even. Hier kook je straks de rijst in, die daardoor een mooie gele kleur krijgt en lekker kruidig van smaak wordt.

Snijd de kipfilet in blokjes en bak die in een braadpan of wok. Verwijder vervolgens het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes (de snijplank wel even wassen of een andere plank nemen). Voeg de chorizo toe aan de kip.

Pel de uien en snijd ook die in blokjes. Pel en snijd ook de knoflook. Voeg ui en knoflook toe aan de kip en chorizo en bak ze even mee. Strooi over het mengsel naar smaak currypoeder en cayennepeper en roer alles goed door. Omdat chorizo van zichzelf al vrij zout is, is extra zout niet nodig.

Intussen kookt het water en kun je daar de rijst aan toevoegen. Laat die tien minuutjes zacht doorkoken.

Voeg aan het mengsel met kip en chorizo de diepvrieserwten toe en roer opnieuw alles goed door. Giet de rijst af als die gaar is en meng die met het chorizomengsel. Laat het geheel nog een paar minuutjes bakken en klaar is je neppa… pardon, gele rijst met chorizo.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten