Nasi Goreng à la Carlien


Iedereen heeft zijn eigen manier om nasi te maken, het is ook een gerecht die in verschillende keukens terugkomt. Ik maak hem met hulp van een kruidenmix van Koningsvogel, alleen maak ik hem heel anders dan de verpakking voorschrijft. De kruidenmix is bij de toko verkrijgbaar en bij sommige beter gesorteerde supermarkten en kost € 1,-. 





Wat heb je nodig:
(4 porties)

1 bakje Nasi Goreng mix van Koningsvogel, verkrijgbaar bij de toko
1 prei
1 kipfilet
3 eieren
1 bouillonblokje in een halve liter water
500 gram gekookte rijst

Hoe maak je het:

Kook de rijst gaar en laat goed afkoelen.

Kook de kipfilet in de bouillon en als de kip gaar is, deze uit elkaar plukken in kleine stukjes. Bewaar het kookvocht! 

Snijd de prei in ringetjes en roerbak de eieren rul met een beetje peper en zout, zet even apart.

Verhit een beetje olie in een grote hapjespan of wok en bak hierin de kipfilet aan. Doe de prei erbij en roer even door. 

Voeg nu de kruidenmix toe en meng goed door elkaar, gebruik een scheutje van het kookvocht om het lekker smeuïg te houden.

Voeg nu de rijst toe en blijf goed omscheppen op middelhoog vuur.

Voeg als laatste de eieren toe en schep nogmaals goed door tot allesweer goed verwarmd is.

Serveer met een gebakken eitje of wat saté en kroepoek, of allemaal!

Eet smakelijk!



Reacties