zondag 6 april 2014

Oer-Hollandse kippensoep

Een regenachtige dag vraagt om een pan heerlijke soep. Waarschijnlijk kennen we hem allemaal, de kippensoep zoals oma die vroeger maakte.




Wat heb je nodig:

- 1,5 liter water
- 2 blokjes kippenbouillon
- 1 grote kippenbout
- 2 handjes vermicelli
- Kruiden naar smaak, bv peterselie, selderij, peper en zout

Hoe maak je het:

Kook de kippenbout gaar in het water met de bouillonblokjes, zodra het water kookt draai je het vuur laag en doe je de deksel op de pan om zoveel mogelijk het verdampen tegen te gaan.

Laat rustig een uurtje pruttelen zo.

Als de kip gaar is en bijna uit elkaar valt, haal je hem uit de pan. Mocht er toch veel water verdampt zijn, doe er dan een half litertje bij met evt nog een extra bouillonblokje.

Voeg de vermicelli toe en laat langzaam gaar koken. Ondertussen pluk je het vlees van de kippenpoot en dat doe je bij de bouillon. Het geheel nog even goed doorroeren en voeg op het laatst pas de kruiden toe.

Mocht je nou restjes groenten over hebben, dat kan er natuurlijk ook allemaal in. Bleekselderij, wortel, prei, bloemkool.. Alles kan erbij, dan wordt het gewoon een stevige kippen/groentesoep!

Gooi er in plaats van vermicelli eens mie doorheen, dan wordt het een lekkere maaltijdsoep.

Eet smakelijk!

Serveertip: combineer met een makkelijk tosti uit de koekenpan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten