donderdag 3 april 2014

Pasta met spinazie in knoflookroomsaus

Spinazie is een veelzijdige groente! Je kan er verschillende kanten mee op, zowel diepvries als verse spinazie, het is makkelijk te bereiden, lekker en het is ook nog heel gezond!




Wat heb je nodig:

Een zak verse spinazie, gewassen en goed uitgelekt
Een klein bekertje crème fraîche
Een bakje kruidenkaas
Pasta naar keuze
Champignons, in plakjes gesneden
De vleeseter kan er stukjes kipfilet bij doen
Peper en zout naar smaak

Hoe maak je het?

Kook de pasta beetgaar in ruim water.

Verhit een beetje olie in een wok of grote hapjespan en voeg de kipfilet toe. Laat deze rondom bruin worden. Sla voor de vegetarische versie deze stap over. 

Voeg de spinazie en champignons toe en blijf omscheppen. Let op, de spinazie slinkt heel erg! 

Voeg naar smaak 2 eetlepels crème fraîche toe en dezelfde hoeveelheid kruidenkaas. Houd je van knoflook, doe dan meer kruidenkaas dan crème fraîche. De verhoudingen moet je zelf een beetje bekijken, de een houdt van heel erg romig, de ander niet. 

Als de pasta klaar is, goed afgieten en daarna kan je hem door de spinazie in de wok doen en goed door elkaar scheppen...

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten