vrijdag 4 april 2014

Pikante gewokte witlof


Witlof, zeker niet de duurste groente, kan mensen nogal schrik aanjagen, want hoe bereid je dat eigenlijk? Dat kan op verschillende manieren, waarbij ham en kaas vaak om de hoek komen kijken. Zo ook in dit recept.




Wat heb je nodig?
(1 portie)

- 2 stronken witlof
- 150 gram ham
- geraspte oude kaas
- zout
- gemalen piri piri
- currypoeder
- gemalen cayennepeper
- kurkuma
- 1 kopje (noten)rijst

Hoe maak je het?

Snijd de ham in blokjes en braad die even aan in de wok (braadpan kan natuurlijk ook).

Was de stronken witlof, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder het hart (want dat is hard en bitter). Snijd de rest in reepjes en voeg ze toe aan de ham in de wok.

Voeg naar smaak zout, piri piri, currypoeder, cayennepeper en kurkuma toe. Als je van minder pikant houdt, gebruik je natuurlijk minder kruiden. Belangrijk: altijd even proeven. Laat het geheel een paar minuutjes bakken. Fijn gesneden witlof is zo gaar.

Voeg als laatste een paar handjes geraspte kaas toe. Het gerecht is klaar als de kaas gesmolten is. Serveer de pikante witlof met notenrijst, maar ‘gewone’ rijst mag uiteraard ook.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten