donderdag 10 april 2014

Supersnelle woknoodles in sweet chili saus

Weinig tijd en zin om te koken? Op dat soort momenten vind ik wokken altijd ideaal om toch snel gezond te kunnen eten. Maar flesjes woksaus kosten al snel 2 euro.  Voor de saus in dit gerecht, gebruik je slechts enkele basisingrediënten, die je hoogstwaarschijnlijk toch al in huis hebt. 

En het staat ook nog eens binnen 10 minuten op tafel!


Ingrediënten per persoon:
-50g droge eiermie
-200 gram gemengde groente, grofgesneden
-100 gram champignons, in kwarten gesneden.
Zelf heb ik een zak Japanse wokgroenten gekocht van 400 gram voor 1,69, daar zaten de champignons al in. Maar je maakt dit gerecht nog goedkoper door resten rauwe groenten te gebruiken die je nog over hebt (zoals paprika, prei, peultjes, ui, taugé)
- 1 eetlepel zonnebloemolie

Voor de saus:
-1 eetlepel honing
-2 eetlepel sambal
-enkele druppels citroensap
- eventueel wat gemberpoeder en knoflookpoeder.

Een pot honing is aardig aan de prijs, maar omgerekend betaal je voor de honing in dit gerecht maar 15 cent. Dat is een fractie van wat je voor woksaus betaalt. Toch is het een flinke aanschaf, als je het niet in huis hebt. Vervang dan de honing door suikersiroop: meng 1 eetlepel poedersuiker met 1 eetlepel kokend heet water in een kommetje tot de suiker is opgelost.

Bereiding:
Mix de ingrediënten van de saus met een vork. Proef deze goed en voeg eventueel nog wat sambal of kruiden naar smaak toe.

Breng ruim water aan de kook, met wat zout. Laat hier de eiermie 5 minuten in koken.

Bak ondertussen de groente en en champignons op middelhoog vuur en voeg direct de saus hierbij. Laat enkele minuten doorbakken tot de noodles gaar zijn. 

Wanneer deze gaar zijn, giet je ze af en en voeg je ze toe aan de groenten. Roer nog even door elkaar.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten