vrijdag 25 april 2014

Tapenade van olijven en feta

Tapenades zijn geweldig! Simpel, makkelijk en je maakt er iedereen blij mee. Altijd een succes op feestjes. En het kan heel goedkoop. De meeste tapenades zijn op basis van olijven en eigenlijk kun je ook hier weer naar hartelust mee experimenteren. 

Er is één tapenade die bij mij heel vaak op tafel verschijnt tot grote blijdschap van mijn visite. Het is een tapenade van olijven, feta en kappertjes. 

Wat heb je nodig?

- 1 plak witte kaas, van AH Basic voor € 1,11
- 1 potje groene olijven, 240 gr, AH met of zonder knoflook voor € 0,59
- 1 potje kappertjes, 60 gr, AH Basic voor € 0,65
- olijfolie
- zout en peper, naar smaak

Hoe maak je het? 

Laat de olijven en de kappertjes uitlekken. 

Breek de witte kaas of de feta kaas in stukken. 

Doe alles in een de hakmolen van de blender en pureer tot een fijne massa. 

Voeg olijfolie toe om het geheel smeuiiger te maken. 

Proef en voeg eventueel naar smaak zout en peper toe. 

Serveer met stokbrood, turks brood, pita brood of toastjes. 

Eet smakelijk!

Tip: tapenade met brood is een lekker bijgerecht bij soep. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten