zaterdag 5 april 2014

Thaise curry met rijst (vegetarisch)

Ik ben gek op simpele gerechten die snel klaar zijn en ook nog eens vol met smaak. Toen ik ooit een recept zag voor deze Thaise curry, was ik verkocht. Hij verschijnt hier dan ook regelmatig op tafel. Met kip, zonder kip, met tofu, wat ik maar voor handen heb. 

Het is een makkelijk, smakelijk en gezond gerecht, en ook nog eens budgetvriendelijk, zeker als je de verse ingrediënten in de aanbieding kunt kopen. 




Wat heb je nodig?

- een zak Thaise groenten, 400 gram
- rijst
- 1 eetlepel thaise curry
- 1 blik kokosmelk
- zout en peper'
- pittige tofustukjes

Hoe maak je het?

Zet een wok of grote hapjespan op het vuur. Schenk de kokosmelk in de pan en doe hier 1 eetlepel rode Thaise Curry in, eventueel meer als je van pittig houdt. Roer dit goed door en breng aan de kook.

Kook intussen de rijst.

Voeg de groenten toe aan het kokos/kipmengsel en kook even mee. Niet te lang, want de groenten moet knapperig blijven. Voeg voor de vegaversie nu de tofustukjes toe en warm deze mee. 

Serveer eventueel met verse koriander. 

Eet smakelijk!

Voor de vleeseters kunnen de tofustukjes vervangen worden door kipfilet. Snijd deze dan in stukjes en kook ze gaar in het kokoscurrymengsel voor je de groenten erbij doet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten