vrijdag 3 januari 2014

Tosti's, oftewel: grilled cheese sandwiches (sammiches)

Wij Nederlanders denken vaak dat een tosti iets typisch Nederlands is. Nu hebben wij natuurlijk wel de lekkerste kaas en kunnen daarmee dus ook heerlijke tosti's maken. Helaas blijven de tosti's meestal beperkt tot de simpele ham/kaas versies op casino wit. En dan gemaakt in tosti-apparaten.

Tosti's kunnen zoveel lekkerder zijn dan dat. Varieer eens met brood. Of het soort kaas dat je gebruikt. Let hierbij wel op dat je geen kaas gebruikt die erg gaat lopen zoals een gorgonzola. Dan ligt er namelijk meer kaas naast je tosti dan tussen die twee knapperige boterhammen waar je uiteindelijk je tanden in zet. En bak hem eens in een koekenpan. Zoveel lekkerder en het scheelt weer ruimte in je keukenkastjes. 

Hoe maak je een in de pan gebakken tosti?

Kies brood naar keuze, het liefst al wat ouder brood, en neem twee boterhammen. Besmeer van deze boterhammen een kant met boter. 

Verhit een goede koekenpan en let op dat deze niet té heet wordt.

Leg een boterham met de beboterde kant in de koekenpan en beleg deze met het beleg naar keuze. Leg hierop de andere boterham met de beboterde kant naar boven. 

Wacht tot de onderkant goudbruin is en draai de tosti dan om. Bak ook deze kant goudbruin en haal de tosti uit de pan. Snijd hem overdwars door en klaar is kees. 

Eet smakelijk!

De naam grilled cheese sandwich, komt van het letterlijk de sandwich met de kaas grillen in de pan. Langzaam werd dit verbasterd naar grilled cheese, of grilled cheese sammich. 

Je kunt er natuurlijk van alles op leggen wat je maar lekker vindt. Je eigen fantasie is hier je beste vriend. Geen opmerkingen:

Een reactie posten